Om Jernbrukets Backyard Ultra

Start 18:00, 2 juni 2023

Tävlingen är ett backyard ultra och är anslutet till den internationella sammanslutningen för backyard ultras. De innebär bland annat att vi följer det uppsatta regelverk som gäller

Nääsloopen (Utgår)
Säveåloopen
Sävelångsloopen (Ersätter Nääsloopen 2023)

Jernbrukets backyard ultra kom till utifrån en kombination av intressena långa löppass och god öl. Runt om Floda finns ett flertal fantastiska miljöer som passar alldeles utmärkt för löpning. Förutom Säveåns dalgång och området runt Nääs Slott finns det också gott kuperad skogsområden för härligt utmanande långa trailpass.

Förutom naturen har Floda under senare år utvecklats till ett centra för hållbar mat där restaurang Jernbruket är en föregångare.

De två styrkorna ska utnyttjas. Med restaurangen som tävlingscentra alldeles jämte järnvägsstationen, hoppas vi kunna erbjuda en fantastisk upplevelse i försommaren då fågelsången är som intensivast. God mat ska erbjudas för löparna precis som för den publik som vill följa loppet på plats.

Tävlingen är av formen Backyard Ultra. Det innebär att ett varv på 6,7 km ska klaras av på under 60 minuter. Därefter ska deltagarna vara på startlinjen igen nästa hel timme. Den som är kvar sist vinner. Loppet blir med andra ord så långt som man orkar. Jernbrukets backyard ultra är tänkt att genomföras på två banor. En för nattlöpning och en för daglöpning. Båda kommer att bli fantastiska upplevelser!

Några filmer för er som vill få en känsla av upplevelsen att springa backyard ultra i Floda.